Playto only works if WMP already started...

Discussion in 'Windows 7 Networking' started by michaeljc70, Jul 17, 2010.

  1. michaeljc70

    michaeljc70 New Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I am using Playto to play songs on another PC (actually a media center). It works if the WMP is already started on the target machine. That seems to defeat the purpose - if I have to go to that machine and start wmp, I might as well just play the music there. Am I missing something?
     
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
  3. michaeljc70

    michaeljc70 New Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I am doing what that says, but it doesn't work unless I manually start WMP on the target PC.
     
  4. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Hmm... Have you tried rightclicking media player and running as admin'?
     
  5. michaeljc70

    michaeljc70 New Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Oddly enough, now it is showing even when WMP is not running....not sure what changed really.
     
  6. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    So it's working now?
     
  7. michaeljc70

    michaeljc70 New Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I believe if WMP has been started, it works. That includes even if you later exit it. If I reboot and do not manually start WMP, then the PC doesn't appear on the PlayTo list on other computers on the network.

    I also have a (probably) unrelated problem which I am amazed when I search on it doesn't return any results. That is that songs very oftwen play 2x. I have repeat off on the PlayTo Source machine. I have no idea why it is doing that. It appears in the play list on source and target machines only once!
     

Share This Page

Loading...