sound card no working problem

Discussion in 'Windows 7 Hardware' started by 3doz, Jan 7, 2014.

  1. 3doz

    3doz Senior Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    the sound car is on the mother board the dirivers are installed and correct in driver manager
    the error message is the device is disabled
    The service is showing both are started
    the driver shows no speakers see upload audio 2. audio 2. audio1. audio1. audio1.
     
  2. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,878
    Likes Received:
    317
    Check the 3.5 mm cable...make sure it's plugged all the way in on both the PC and the speakers/monitor or what ever you are using.
     
  3. 3doz

    3doz Senior Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    it does not matter whats pluged in a headphone or speakers either front or back of the computer
     
  4. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,878
    Likes Received:
    317
    This is what I would do....I would download Revouninstaller, the free version, then uninstall your driver using that software. Then go to RealTek and download the latest version from there and install that version.
     
  5. 3doz

    3doz Senior Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    thanks a good try same as before
     
  6. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,878
    Likes Received:
    317
    Check in your BIOS for anything sound related and see if it's enabled? The only other possibility is that the onboard sound has crapped out. What's got me stumped is the fact that the software is recognizing the port that the 3.5mm jack is plugged in by the highlighted green color.
     
  7. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,878
    Likes Received:
    317
    clicking on the sound icon at the bottom right, what is your default playback device set to? This is what mine looks like

    speaker.PNG
     

Share This Page

Loading...