WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR

Discussion in 'Windows 8 Blue Screen of Death (BSOD)' started by pingopower, Jan 10, 2015.

  1. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    No, uninstalaltion don't change anything
     
  2. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    I said i don't know if my pc is overclokced, i have a PC gamer not laptop, and normally my is build for overclokc but the subject is not here..

    My pc is under guarantee, what i should do ?
     
  3. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Ok boot into the bios and click Bios defaults.

    Then, go into the Control panel and then the add and remove programs section. Check you don't have anything left installed which could tweak the system.

    Let's make sure it isn't Windows thats corrupt. Open an admin command prompt and type:
    sfc /scannow
    Press enter

    Run a chkdsk:
    http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/guide-to-using-check-disk-in-windows-vista/

    Please read post #2 and run Memtest86.

    What size is your PSU? Please list the make and model.
     
  4. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    What is psu ?
     
  5. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Power supply unit
     
  6. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    I have a corsair rm650 gold
     
  7. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
  8. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Code:
    2015-01-18 19:16:30, Info                  CSI    000008af [SR] Verify complete
    2015-01-18 19:16:30, Info                  CSI    000008b0 [SR] Repairing 1 components
    2015-01-18 19:16:30, Info                  CSI    000008b1 [SR] Beginning Verify and Repair transaction
    2015-01-18 19:16:30, Info                  CSI    000008b2 Hashes for file member \SystemRoot\WinSxS\amd64_prncacla.inf_31bf3856ad364e35_6.3.9600.16384_none_9590ba64d5b91f79\Amd64\CNBJ2530.DPB do not match actual file [l:36{18}]"Amd64\CNBJ2530.DPB" :
      Found: {l:32 b:Cbi0FdoXUFR3ejgbSFBpCpVbTtQAXT/7xH1xU0J1ON4=} Expected: {l:32 b:n520k714Uu3utHa5JGQ6HQYbZphKhlMWq5pEmfnCDuw=}
    2015-01-18 19:16:30, Info                  CSI    000008b3 [SR] Cannot repair member file [l:36{18}]"Amd64\CNBJ2530.DPB" of prncacla.inf, Version = 6.3.9600.16384, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_AMD64 (9), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type = [l:24{12}]"driverUpdate", TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch
    2015-01-18 19:16:30, Info                  CSI    000008b4 Hashes for file member \SystemRoot\WinSxS\amd64_prncacla.inf_31bf3856ad364e35_6.3.9600.16384_none_9590ba64d5b91f79\Amd64\CNBJ2530.DPB do not match actual file [l:36{18}]"Amd64\CNBJ2530.DPB" :
      Found: {l:32 b:Cbi0FdoXUFR3ejgbSFBpCpVbTtQAXT/7xH1xU0J1ON4=} Expected: {l:32 b:n520k714Uu3utHa5JGQ6HQYbZphKhlMWq5pEmfnCDuw=}
    2015-01-18 19:16:30, Info                  CSI    000008b5 [SR] Cannot repair member file [l:36{18}]"Amd64\CNBJ2530.DPB" of prncacla.inf, Version = 6.3.9600.16384, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_AMD64 (9), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type = [l:24{12}]"driverUpdate", TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, hash mismatch
    2015-01-18 19:16:30, Info                  CSI    000008b6 [SR] This component was referenced by [l:186{93}]"Microsoft-Windows-Printer-Drivers-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.3.9600.16384.INF_prncacla"
    2015-01-18 19:16:31, Info                  CSI    000008b7 [SR] Repair complete
    2015-01-18 19:16:31, Info                  CSI    000008b8 [SR] Committing transaction
    2015-01-18 19:16:31, Info                  CSI    000008b9 Creating NT transaction (seq 2), objectname [6]"(null)"
    2015-01-18 19:16:31, Info                  CSI    000008ba Created NT transaction (seq 2) result 0x00000000, handle @0x448
    2015-01-18 19:16:31, Info                  CSI    000008bb@2015/1/18:18:16:31.086 Beginning NT transaction commit...
    2015-01-18 19:16:31, Info                  CSI    000008bc@2015/1/18:18:16:31.183 CSI perf trace:
    CSIPERF:TXCOMMIT;99213
    2015-01-18 19:16:31, Info                  CSI    000008bd [SR] Verify and Repair Transaction completed. All files and registry keys listed in this transaction  have been successfully repaired
    Although you do have some corruption it doesn't look too bad.

    Tell me about your system.

    Did you build it?

    I asked if it was overclocked and you said you wasn't sure, is this because someone else built it for you or did you buy it from the store?
     
  9. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    The pc was build by me, for overclock i'm not sure because my processor can activate the turbo mode and my MB have program to auto overclock the CPU and finally the ai suite can overclock too

    So i don't know... :(
     
  10. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Hi Pingo,
    well the cpu turbo shouldn't be an issue but I'd turn off the Bios autoclocking. If your overclocking the RAM then stop that means using XMP tables within the Bios too. I noticed XMP 1.3 on a CPU-Z shot and wondered if you were applying an overclock (or the machine was). If this is the case then as I said do stop using the XMP tables or the auto overclock or whatever it is that's doing it.

    Pingo just a thought.. Has this issue been happening since you first built the machine or did it start after a while?
     
    #30 kemical, Jan 19, 2015
    Last edited: Jan 19, 2015
  11. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Ive seen something like xmp on the bios but i dont understand this

    When i install the os the Pc star to crash, but when i start gaming, the Pc crash rarely on the desktop often when i gaming
     
  12. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    ok for example. Your currently running 1333MHz sticks. If you bought sticks rated to go to 1600MHz what you would find when installing them is that they would still be running at 1333MHz. You use the XMP table to set the RAM at the speed that it's built for. So you would change the XMP to suit so that the RAM ends up running at 1600MHz.
    As you just have 1333MHz then there is no need to touch the xmp table. It's already set at that speed by default so make sure it's turned off.


    Pingo just a thought.. Has this issue been happening since you first built the machine or did it start after a while?
     
    #32 kemical, Jan 19, 2015
    Last edited: Jan 19, 2015
  13. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    I do not know if " xmp " is enabled , I do not know if my ram is 1600mhz , I not know how to disable ..

    For question is answered I will have the second line of my previous post
     
  14. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,878
    Likes Received:
    317
    Please download CPUZ from here.....http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html .... this will give you all the information you need as to your overclocking and what settings are what. Once installed, run it, once opened go through each tab....eg cpu, caches, mainboard, especially your memory tab and so on and take a screen shot of each and post them. Please do this so the BSOD annalist can verify the settings of your system.
     
  15. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Ok so if I read into what you wrote above. You basically built the machine and it crashed from the start yes? If that is the case then you might be looking at a faulty component. The trouble is, you might have a setting enabled which is causing these crashes too. Have you tried researching how to set up your machine properly?
    This thread may help further:
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2139079/asus-z97-motherboards-official-support-thread.html

    I also checked on your RAM and you have RAM capable of running at 1866MHz!
    http://www.corsair.com/en/vengeance-pro-series-8gb-2-x-4gb-ddr3-dram-1866mhz-c9-memory-kit-cmy8gx3m2a1866c9

    Yours is running at 1333MHz which shows it isn't set up correctly. You need to enter the Bios and change the XMP setting until the speed is correct.






    Did you run any of the scans I asked about in post #23 APART from the SFC scan you did?


    Oh and Jim he already knows about CPU-Z.. LOL!
     
  16. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
  17. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Your RAM is set to the incorrect speed.

    It's supposed to run at 1866MHz. You have it running at 1333MHz and is probably the reason why it's crashing.

    You need to change your settings in the Bios by using xmp profiles. This web page will explain how:
    http://www.anandtech.com/show/7364/memory-scaling-on-haswell/2

    Change the RAM settings and if it still bsod's send me those dump files.
     
  18. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    When i activate X.M.P, my pc crash at the windows boot..

    And i have a lot of new dump files and games error
     

    Attached Files:

  19. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Dump file dated: [Minidump\012315-19875-01.dmp] (Today)
    Code:
    *******************************************************************************
    
    *                                                                             *
    *                        Bugcheck Analysis                                    *
    *                                                                             *
    *******************************************************************************
    
    Use !analyze -v to get detailed debugging information.
    
    BugCheck 124, {0, ffffe000b76b5028, bf800000, 124}
    
    Probably caused by : GenuineIntel
    
    Followup: MachineOwner
    
    Hi Pingo,
    have you run Memtest86?

    AsUpIO.sys Tue Aug 03 03:47:59 2010: ASUS hardware monitoring software related. I asked you to remove this as it's too old for windows 8.

    IOMap64.sys Tue Jul 02 09:27:47 2013: ASUS Kernel Mode Driver ?Asus Smart Doctor/iTracker 2 Asus GPU Tweak I have asked you continually to remove these apps.

    You also need to find someone to set up your computer properly. A good reason your getting these issues is because it's not set up right. Everytime I ask you about something you answer with 'I don't know'. Is there a shop you could take it to or a friend who could help?
     
  20. pingopower

    pingopower Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    I said I do not know because I do not understand the complicated English, I 'm not an English ..

    I made a mistake as to the removal of software asus .. I will remove AI Suite

    I'll do a memtest tonight, but how long you suggested me to do? and by what means ?
     

Share This Page

Loading...