Applications/windows' keep getting "unselected"

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by TerminalMontage, Oct 23, 2011.

  1. TerminalMontage

    TerminalMontage New Member

    Joined:
    Oct 23, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    For example, if I'm typing in Word, randomly the Word application/window will get unselected, as if I clicked something else. I won't be able to type anymore until I click the Word window again, it's pretty annoying too since I'm a fast typer. And this happens with everything. Games, browsers, etc.

    I've also noticed when I have something fullscreened, like a video or a game, after a few minutes the START bar at the bottom of my screen pops up, and I'm assuming whatever was fullscreened got "unselected," and that's why the menu bar pops up.

    Have any of you ran into something like this? I have McAfee (bleh, I'm about ready to uninstall it), and Malwarebytes' Anti-Malware, and I've checked my computer many times but nothing has come up. This has been happening for over a month and I've just about had it. Please help me!
     
  2. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    We had a thread on this before but I cannot find the thread and can't remember the solution. But something is stealing the focus from your window, so I suppose a question might be, where is the focus going?

    Maybe I will find it later unless someone else remembers.
     
  3. TerminalMontage

    TerminalMontage New Member

    Joined:
    Oct 23, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Focus seems to be going to the desktop.
     
  4. Drew

    Drew Banned

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Messages:
    3,575
    Likes Received:
    146
    Trying Uninstalling & Re-installing latest appropriate mouse & keyboard driver/software.
     
  5. Basher

    Basher Honorable Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    367
    Likes Received:
    12
    I had this problem a while ago and discovered for me that it was when mediaplayer was playing... (cant remeber what caused it, I think it was when I was using readyboost)

    Regards

    Basher
     
  6. Medico

    Medico Senior Member

    Joined:
    Sep 20, 2011
    Messages:
    1,158
    Likes Received:
    65
    I have read of some strange things happening with McAfee. I doubt this is, but since you are thinking of dumping it anyway, Uninstall McAfee and download and install MSE for your AV/AM needs directly from MS.
     
  7. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    When the focus changes, do you see any flashing icons on the Taskbar? Could a window be popping up behind?

    Some mouse settings might cause such a thing, like jumping to a button or hovering over something.

    As Ted mentions, some programs might steal focus and I saw someone talking about another Virus or backup type program.

    Do you have the action alerts set to display if an alert occurs? I normally hide my icons, but allow for alerts to show.

    Edit: I think I remember a situation where an external drive, like a flash drive was causing such situations.

    You might keep Task Manager open so you could catch something causing the problem. There could always be something going on you would not expect.
     
    #7 Saltgrass, Oct 24, 2011
    Last edited: Oct 24, 2011
  8. TerminalMontage

    TerminalMontage New Member

    Joined:
    Oct 23, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks guys, so I used Malwarebyes and got rid of some, Trojan.SHarpro's and disabled some mediaplayer things, going to see how that works, then I'll work on getting rid of McAfee completely.

    And, I'll keep task manager up and keep an eye out, from what I've seen though it doesn't look like anything in particular is stealing the focus, it's just unfocusing on what ever I'm focused on.. But I'm probably wrong.
     
  9. liamjh360

    liamjh360 New Member

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    have you solved this problem now i had exactly the same with the videos and the deselecting and its just driving me mad only being able to type 2-3 letters at a time but sometimes its fine like now others its just hell i just installed malwarebytes to see if that finds anything but a quick scan found nothing doing full scan now. any advice would be brilliant as im close to throwing my computer out the window because its high spec but at time almost completely unusable:mad:
     
  10. Danielle Blume

    Danielle Blume New Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    SAME PROBLEM HERE, someone help plz, trying to typle online is now futuile. I must type EVERYTHING in word first then copy paste to whatever site i wanna type on... -_- HELP. plz? >_<
     
  11. lendl

    lendl New Member

    Joined:
    Sep 15, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    STEP 1 : open the "TP-LINK WIRELESS UTILITY" by clicking on the icon created on desktop while installing the software
    STEP 2 : open "ADVANCED"
    STEP 3 : select the option "OFF" for "power save mode"
     
  12. michael mcgilligan

    Joined:
    Jan 11, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    yeh i had the same problem but your solution has worked for me thanks alot man, cause iv had this problem for about 4 mounths and was about to give up.
     
  13. michael mcgilligan

    Joined:
    Jan 11, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    also when you start your computer up and your at your home screen make sure you close the tp-link window and not just minimize it, that is all
     

Share This Page

Loading...