June 2014 Website Updates and Changes

Discussion in 'Forum Announcements' started by Mike, Jun 13, 2014.

  1. Mike

    Mike Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Messages:
    8,488
    Likes Received:
    783
    On the server back-end level:
    • PHP has been updated.
    • We are no longer using MySQL (see: MariaDB)
    • We are no longer using apache (see: Litespeedtech Enterprise Web Server)
    • A significant number of maintenance tasks were performed.
    • Mobile API was updated.
    • GTMetrix score page speed rating of 92 (grade A).
    • Google page speed rating: 75/100 (desktop) 72/100 (mobile).

    We are looking at improving the functionality of certain areas of the website, including access to tutorials and other common areas. This is a process that could take a lot of time, but we look forward to improved user interaction and feedback. Thanks for visiting.
     
    kemical likes this.
  2. Mike

    Mike Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Messages:
    8,488
    Likes Received:
    783
    • The forum has been updated. We are currently now using the latest version of XenForo, which fixes a number of Internet Explorer (IE) related issues when rendering pages.
    • Our elastic search feature was also updated and is no longer in a beta feature.
    • These updates, are, hopefully, a precursor, to improving other key areas of the website at some point in the future following our next team meeting.
     
  3. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    I have been seeing the message attached. The Browser basically freezes and must be restarted. It appears to be related to editing a post once, or maybe more than once... IE 11
     

    Attached Files:

  4. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,830
    Likes Received:
    1,565
    As I've already posted in a previous thread I'm also seeing users complaining of not being able to upload files.
     
  5. Mike

    Mike Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Messages:
    8,488
    Likes Received:
    783
    A fix for this is now top priority.

    Sent from my SM-G900T using WindowsForum mobile app
     
    kemical likes this.
  6. Mike

    Mike Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Messages:
    8,488
    Likes Received:
    783
    This issue is finally resolved.
    Please let me know under what circumstances you are still seeing this, if at all. Thanks @Saltgrass.
     

Share This Page

Loading...