Presario laptop not allowing files to be opened- lack of permissions

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by geno368, Feb 29, 2012.

  1. geno368

    geno368 Senior Member

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    I am working on a Presario CQ50 running Windows 7 Basic with2 gb ram. It seemed to be working fine the last time I accessed it 2 weeks ago( I don't use it much) Now, when I try to open IE or Firefox I get the error "Windows cannot access the specified device, path or file. You may not have the appropriate permissions to access the item"
    I went to CP>Internet options to check security and content settings and I couldn't even open that..same message...Whatup??? thanks
     
  2. Harsh

    Harsh New Member

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Go To setting
    and change your account type to administrater
    or reinstall IE and fire fox
     
  3. geno368

    geno368 Senior Member

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    thanks for the reply, but how do I reinstall IE? I know how to do firefox...
     
  4. MikeHawthorne

    MikeHawthorne Essential Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    6,045
    Likes Received:
    300
    Hi

    Go to control panel, and click on Programs when viewing control panel as categories.

    Select Turn Windows features on and off.

    Find IE on the list, uncheck it.

    Click OK.

    Once is is uninstalled go to....

    Internet Explorer - Web Browser for Microsoft Windows

    Download and reinstall it.

    Before you do that you might want to try turning off the User Account Control and see if that solves the permission issue.

    Mike
     
  5. geno368

    geno368 Senior Member

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Thanks very much....
     

Share This Page

Loading...