Blank screen on resume

#1
I've seen lots of similar problems people are having with Windows 7 (and Vista) when they try to wake up their computer after sleep or hibernation, but none of them seem to match my problem. I have a Dell Latitude E6500 with a new, very recent, clean install of Windows 7 Professional. All the updates are done and all the drivers are up to date. But when I try to use it after it's been on screensaver for a while, it goes to the log-in page, allows me to type in my password and then goes to a black (blank?) screen. Like everyone else reports, it's clearly still running and the fan is operating at full speed. Nothing I do after that works other than to hold the power button until it shuts down. It reboots and works fine after that. When this first started happening I entered NEVER on all choices for sleep or hibernation whenever it is plugged in. But the problem is still happening. Is there a fix out there for this?
 


Mike

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
#2
Hi theMucker. Welcome to the forums. Please check here for more discussion on this. Especially the part about disabling PCI-E Link State Power Management under Power Options in Control Panel:

http://windows7forums.com/windows-7-support/6565-windows-7-wont-wake-up.html

Check to make sure all network media sharing is turned off in your settings as well.
 


This website is not affiliated, owned, or endorsed by Microsoft Corporation. It is a member of the Microsoft Partner Program.