Most applications do not run

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by mrobaer, Jan 4, 2014.

  1. mrobaer

    mrobaer Member

    Jan 4, 2014
    Likes Received:
    I noticed something off when in my system tray, hardly anything that should have been running on startup was not there. I tried to run some programs and received a bad parameter error of some sorts. However, when I select the option to "run as administrator" some programs will work.

    When I go into safemode, it works fine. I did a system restore twice, each to a restore point where I didn't have this issue, and the issue persisted.

    If this helps at all, my problem began when I plugged an Xbox 360 controller into my PC. I suspect that's the culprit but I do not know how to undo what has been done. :(

    Nothing in the Event Viewer stands out, but here are the entries from when this began:

    There were two similar ones after that, then something that seems more serious when I rebooted:

    Does anyone know what I can do?
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Aug 28, 2007
    Likes Received:
    looking at the above it looks like Avast has been having some issues too. Try un-installing and running MSE for the interim:

    Also check your machine for malware using this app here:

    Try running a system file checker scan. Find cmd prompt in the start menu and right click on it. Choose properties and run as admin. Type:
    sfc /scannow
    Press enter and await results.

    Run Disk clean advanced. Again open a admin cmd prompt. Type:
    Press enter and you'll see the disk clean app appear but with far more check-boxes. Tick them and click ok. Now it's set up you need to run it. In an admin cmd prompt type:
    Press enter and the app will cycle.

    Afterwards try using this app for general cleaning:

    Did you install any drivers for the controller? If not go here and download the software needed:

Share This Page