Radeon 4830 screen gos black

Discussion in 'Windows 7 Hardware' started by Slim Man, May 24, 2009.

  1. Slim Man

    Slim Man New Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    As i'm insalling windows 7 all is fine tell the last part of install.. update thin the screen went black,was useing a SAPPHIRE Radeon 4830 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16.With a GIGABYTE GA-MA790X-UD4P AM3/AM2+/AM2 AMD 790X ATX AMD Motherboard.

    Started reinstall it useing a SAPPHIRE Radeon HD 3870 512MB 256-bit GDDR4 PCI Express 2.0 x16 same Motherboard
    The install went fine, then i put the 4830 in windows started up and installed Drive for it rebooted and after the logo screen of windows 7 the screen went black

    Monitor is a gatway CRT year 2002
    4800 and 3870 new this year Motherboard the same new.
    windows 7
    Evaluation copy. Build 7100

    thanks
     
  2. loathe

    loathe New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    66
    Sounds like Windows is giving you a bad driver for the 4830. Make sure you download the latest driver from Ati, found here.
    Install them before you reboot see if that helps.
    Just to be sure, you downloaded the RC from Microsoft and performed a clean install? And so were clear your not trying to crossfire the two cards are you?
     
  3. Slim Man

    Slim Man New Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    i did try the ati driver, Rc was from Microsoft and it was a clean install both times. just 1 card.
    thank you
     
  4. loathe

    loathe New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    66
    So the black screen happens when you have tried using both the driver Windows update gives you, and the drivers from Ati?
    But the 3870 works fine? You could try booting to safe mode, uninstalling all the Ati drivers and boot with the 4830, or an earlier version of the Ati driver, say 9.3 or 9.4.

    Did the 4830 work properly on the motherboard under a different OS? If the card is new, it could be your motherboard is rejecting the 4830 and you may need to flash the BIOS to a newer version, but you need to be careful and make sure you read your manual on how to do it.
     
  5. Slim Man

    Slim Man New Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    yes tryed ati and windows, booting to safe mode i tryed that to. with no driver installed the card does work have used the card on Windows Vista Home Premium 64 and 32 bit. with this mobo

    thank you
     
  6. loathe

    loathe New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    66
    Sorry I shouldve added to make sure Windows is activated and run the Windows update after you uninstalled the drivers.

    Maybe its a resolution problem, do you have another monitor to try with?
     
  7. Slim Man

    Slim Man New Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    it was activated and no this is it on Monitor that was my next upgrade . hope Microsoft look here.

    thanks again
     

Share This Page

Loading...