windows 7 hanging on install. please help =(

Discussion in 'Windows 7 Installation' started by winston12, Apr 4, 2010.

  1. winston12

    winston12 New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'm having a problem with installing windows 7. I start the computer and boot from my dvd-rom and it gets past the "Windows is loading files..." screen occasionally i get to the "starting windows" screen with no logo over it. other times i get a random blue screen. I've read a bunch of different forums online and none of the remedies seem to be working for me. I've tried disabling usb ports, unplugging all peripherals not necessary for the install, swapping harddrives, swapping video cards (including using the integrated),swapped psu, and messing with other bios settings.

    My build is:
    i5 661 3.33GHz cpu
    Biostar TH55 HD motherboard
    2x2GB 1333MHz Corsair Memory
    600w thermaltake PSU
    1TB Western Digital Caviar
    500GB Western Digital Caviar

    I 've spent countless hours trying to make it work and i'm pretty tired of searching. So if anyone can help i'd appreciate any helpfull advice. Thanks.
     
  2. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    Are you overclocking?

    How did you get the install DVD, retail or downloaded?

    You say you have integrated video. I assume you disabled it while using an add in card. When you tried to use the onboard video, did you remove the add in?
     
  3. Agent Data

    Agent Data Banned

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    918
    Likes Received:
    42
    yep, usually an OC problem!
    set everything back to default and it may work
     

Share This Page

Loading...