2 Windows 7 Professional Debug Problems

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by nikos, Mar 12, 2012.

  1. nikos

    nikos New Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi people,Congratulations for the great supporting job you're doing,

    I just installed Windows 7 SP1 Professional debug/checked build (by mistake) from the university site. I have 2 major problems.
    1. I can't install any program. An error comes out when I try to install mse or winrar. I activated the Windows from Computer-Properties, providing the product key, but the errors keep coming about validation and stuff like that.
    2. My internet connection went too slow since the new operating system has been installed. I suppose this is because of the activation problem or because of the debug version. What can I do about it?


    Thanks ,
    Nick
     
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,810
    Likes Received:
    1,563
    Hi nikos,

    the version of windows you've installed is primarily for developers and has a lot of the normal optimisations removed. This also means the os is a lot slower than the conventional operating system. I strongly suggest you re-install using the normal Windows 7SP1 Professional.
     
  3. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    Is there a way to change a setting in the BCD store to remove a debug startup. Since I have never used that option, I am not sure how it might act.

    Perhaps you could open an administrative command prompt and type BCDEDIT to see what the store has and then right click and select mark then select all the text and hit enter. Then paste it into a notepad file and attach using the paperclip or in the post itself. I would be looking for something that mentions debug.

    Just wondering, probably just the wrong version...
     
  4. nikos

    nikos New Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Dear Saltgrass,
    I did what you told me. Here is the result:



    Windows Boot Manager
    --------------------
    identifier {bootmgr}
    device partition=C:
    description Windows Boot Manager
    locale en-US
    inherit {globalsettings}
    default {current}
    resumeobject {0f0b4f0e-6c11-11e1-9211-e3a59549ffaa}
    displayorder {current}
    toolsdisplayorder {memdiag}
    timeout 30


    Windows Boot Loader
    -------------------
    identifier {current}
    device partition=C:
    path \Windows\system32\winload.exe
    description Windows 7
    locale en-US
    inherit {bootloadersettings}
    recoverysequence {0f0b4f10-6c11-11e1-9211-e3a59549ffaa}
    recoveryenabled Yes
    osdevice partition=C:
    systemroot \Windows
    resumeobject {0f0b4f0e-6c11-11e1-9211-e3a59549ffaa}
    nx OptIn


    Dear kemical, do you know if I can install windows 7 sp1 professional with the same product key I did with debug/checked?

    Thanks.
     
  5. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,810
    Likes Received:
    1,563
    Please see private message.
     
  6. ahalem

    ahalem New Member

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have run in to the same issue. Do you know if the product key for for the debug/checked build will work for windows 7 professional (x86) service pack 1?
     

Share This Page

Loading...