after installing win 7 only boots in vga or safe mode

Discussion in 'Windows 7 Installation' started by vijayvaranasi, Jun 12, 2010.

  1. vijayvaranasi

    vijayvaranasi New Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    hi,

    first i tried to install with my graphics card ATI ASUS EAH4350,but i couldnt install win 7. it stopped when "starting for first use" message.

    but i found solution to install Windows 7 in vga mode and it worked.

    then again i put my graphics card and started win 7. it automatically installed vga driver and asked me to restart before i install ati catalyst driver from cd.after restarting when black screen comes before "win 7 welcome screen" it freezes with mouse pointer.


    i have been searching many forums,but found no solution. it only starts in vga mode or safe mode.


    by the way i have win xp as well in c drive nad installed win 7 in h drive.

    please respond.

    thanks,
    vijay
     
  2. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    Are you using the latest catalyst drivers for Win 7 that might need to be downloaded?
     
  3. vijayvaranasi

    vijayvaranasi New Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    it worked guys...
    i removed all drivers with driver cleaner and installed ati catalyst...
    now it booted in normal mode
     
  4. Radenight

    Radenight New Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    4,525
    Likes Received:
    108
    Glad to hear you got the problem solved! :) Have you ever used Driver Cleaner before this issue? I only ask because I've only heard bad about that app but apparently it can't be that bad if it worked in this instance.. ;)
     

Share This Page

Loading...