Internet Connection Sharing: No Internet Access

#21
Yup, try that!
 


#23
Excellent! Now from the host PC (main) try pinging 10.0.0.138 and something like Yahoo!
 


#24
couldn't ping 10.0.0.138 or google.com or yahoo.com
 


#25
Could you post once more the ipconfig for the main PC please?
 


#26
Windows IP Configuration


Host Name . . . . . . . . . . . . : Ben-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No


Ethernet adapter Local Area Connection:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : B8-AC-6F-DD-07-9A
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::14fc:4d5e:2725:fc1%24(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.9(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.8
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 414755951
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-15-6D-0C-FA-B8-AC-6F-DD-07-9A
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.0.0.8
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
 


#27
OK, try ipconfig /release and ipconfig/ renew on the host PC and try pinging 10.0.0.138 again.
Also try pinging it from the laptop to make sure it answers.
 


#28
On my main pc attempting to release or renew gives me the error, 'The operation failed as no adapter is in the state permissible for this operation." I tried it on my laptop and it went off without a hitch
 


#29
OK, never mind, my mistake, that means there is no DHCP, which is what we want since the IP address is static.
However if the machines can now see each other it means the network is correctly configured, the only thing that isn't working is ICS... Are you using any internet security suite or AV on either of the 2 machines?
 


#30
avg on both, i'll try uninstalling
 


#31
I'm not sure what's blocking ICS, try that and we'll see if anything changes.
 


#32
yaaaaaa, avg did not like getting uninstalled from the laptop, somehow during the uninstall it wiped out the drivers for both lan and wifi, im currently system restoring it to try and get them fixed...
 


#33
uhm, sorry, didn't expect that....
 


#34
ok, restored properly, redid all the settings can ping both ways, still no ICS, avg removed from both
 


#35
lol, np about the install, i found it odd as-well
 


#36
I'm kinda stumped now...
Windows documentation says set both the ethernet cards to obtain IP addresses automatically, even though I don't know how that is supposed to work. let's try doing that...
The main article is here: Using ICS (Internet Connection Sharing)
It's for Win Vista but I believe it applies to win 7 also.
 


#37
i tried setting to automatic but it just set the ip for both to the autoconfigured 169.254 which is an ip address for when it glitches up
 


#38
i've g2g now, but i should be back on tomorrow
 


#39
Alright, I'll have a more in-depth look, see if I can find an answer!
 


This website is not affiliated, owned, or endorsed by Microsoft Corporation. It is a member of the Microsoft Partner Program.
Top