BSOD while using Flash Player

nokz

New Member
#1
Hey guys, this BSOD happend twice while i was watching Youtube. Windows 8.1 install is 5 days old. Please help!
 


Attachments

Last edited:

kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#2
Code:
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck A0000001, {5, 0, 0, 0}

Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+277ce )

Followup: MachineOwner
Hi,
this bugcheck is quite rare and is usually caused by either a faulty GPU or drivers specifically for AMD set ups. Your Bios is also out of date and I also notice that one of the bios updates is for better PCIE display card performance:
BiosVersion = V1.19
BiosReleaseDate = 03/07/2012
http://www.msi.com/product/mb/P67AGD65.html#/?div=BIOS

Looking at the CPU-Z shots it looks as if your overclocking? Please return to normal values until source of bsod is found.

Try un-installing gpu drivers using this app:
http://www.wagnardmobile.com/DDU/
Re-install using latest driver version:
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows 8.1 - 64

TerraTecPCI.sys Thu Nov 18 02:33:12 2010 : Terratec PCI HD card? Drivers really need updating. If bsod continues you might want to try removing this to test.
http://www.terratec.net/page.php?page=/support/

Which exact GPU do you have and also what is your PSU ( Brand and wattage)

Post any new dump files.
 


nokz

New Member
#3
Hi kemical,

tried a BIOS update but unfortunately it broke the BIOS, so i need to fix this first :/
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#4
It broke the bios? How so?
 


nokz

New Member
#5
Can't tell, i followed the update instructions but after the pc tried to restart the BIOS isn't loading anymore and the screen stays black while the pc is up for 3 secs and than shut off again. and that all the time.I think i took the wrong BIOS files causes afaik i have a P67A-GD65 (B3) and not the standard one.
 


nokz

New Member
#7
Thank you for the help so far kemical. Apparently i bricked my BIOS so that it won't start properly. I guess it's time to RMA this to MSI. You can close this thread, because this will take some time.
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#8
Damn... I'm really sorry to hear that. That is a real crappy thing to happen and I can only hope the RMA process is a speedy one.
 


This website is not affiliated, owned, or endorsed by Microsoft Corporation. It is a member of the Microsoft Partner Program.