Will my machine run 7 smoothly?

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by dorian hawkmoon, Oct 25, 2009.

  1. dorian hawkmoon

    dorian hawkmoon New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Here is my specs. What I want to know is will I be able to run Win 7 ultimate smootly(32bit)? I am planning to upgrade my RAM to 3 Gigs next month, can't afford to buy an external gfx right now.:(

    Operating System : Windows XP sp3
    Processor : AMD Athlon 64 X2 4200+
    Motherboard : ASUSTeK Computer INC. M2N-MX SE Plus
    Video Card : nVIDIA nForce 6150SE (6100-430) Video Adapter
    Memory : 2GB DDR2
    Hard Drive : SAMSUNG SP0802N (80 Gb) and SAMSUNG SV0411N (40 Gb)
    Network Adapter : D-Link DFE-520TX PCI Fast Ethernet Adapter
    Monitor : PHILIPS 105E (105E1)
    Optical Drives : (Liteon)iHAS322 and (Asus)DRW-20B1ST
    Onboard Audio : nVIDIA MCP61
    Anti-virus Software : Bitdefender 2009

    Any advice would be more than welcome!:)
     
  2. BigFeet

    BigFeet Senior Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    268
    Likes Received:
    9
    It should run fine. The graphics aren't the greatest, but I ran the rc on less ram and processor and didn't have a problem.
     
  3. dorian hawkmoon

    dorian hawkmoon New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks!

    Great!:) Will I be able to run Aero? Beacuse Win 7 upgrade advisor beta and vista up. advs. says I can, but Win 7 upgrade advsr latest says I can't!:frown:
     
  4. BigFeet

    BigFeet Senior Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    268
    Likes Received:
    9
    I can't say for sure, but my guess would be probably not.
     
  5. dorian hawkmoon

    dorian hawkmoon New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    oh no:eek:! Not even if I use latest drivers? Does 7 take up more video processing power than Vista? What abt. the upgrade advisors? I'm a total noob, please bear with me:redface:
     
  6. BigFeet

    BigFeet Senior Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    268
    Likes Received:
    9
    I did a google search and I couldn't find anything for sure.

    Minimum Hardware Requirements for running Windows 7 Aero:
    # 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
    # 1 GB of ram
    # 128 MB graphics card

    Aero also requires a DirectX 9 class graphics processor that supports a Windows Display Driver Model Driver, Pixel Shader 2.0 in hardware, and 32 bits per pixel

    Hopefully someone knows better than me.
     

Share This Page

Loading...