Black screen after windows 7 logo shows up during last few steps of installation

Discussion in 'Windows 7 Installation' started by jam morales, Oct 25, 2009.

  1. jam morales

    jam morales New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Help guys!

    I have a 32bit signature edition of windows 7 ultimate and i did a clean install by formatting my hard drive. I got through the first steps of completing installation (expanding files, etc.) and after the first boot where the windows logo shows up and displays "starting windows" my desktop shows a black screen and I can only move my mouse pointer. What is wrong guys? I ran Windows upgrade advisor and it warned me of my 1Gb RAM but from what I know it is the minimum and also the recommended requirement.

    Here's my system specs:


    BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz (2 CPUs)
    Memory: 1022MB RAM
    Page File: 608MB used, 1852MB available
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

    Card name: NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce 7300 SE/7200 GS
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Display Memory: 512.0 MB
    Current Mode: 1280 x 768 (32 bit) (60Hz)
    Monitor: Plug and Play Monitor
    Monitor Max Res: 1600,1200
    Driver Name: nv4_disp.dll
    Driver Version: 6.14.0011.6962 (English)
    DDI Version: 9 (or higher)

    I have 2 display devices.

    Thanks.
     
  2. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    Some folks have had problems with 2 display devices, try with just one.
     

Share This Page

Loading...