Windows 7 Games that Work and Games that Don't.

Discussion in 'Windows Games' started by xNIAx1, Feb 6, 2009.

  1. Cocayn

    Cocayn New Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    World Of Warcraft Works Perfect on my ( Windows 7 64bit) much better then Vista =)
     
  2. blakegriplingph

    blakegriplingph New Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Command & Conquer: Red Alert 3 - works without any issues so far.
     
  3. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    Yes it works perfectly fine on mine
     
  4. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    My Working list thus far... no compatibility modes needed

    Farcry 2 v1.2
    Fallout 3 (The Pitt & Anchorage addons) v.1.5
    Battlestations Pacific
    C&C Red Alert 3 v1.10
    C&C Tib wars v1.9
    C&C Kanes Wrath v.1.2
    Dawn Of War 2 V.132 (Wouldnt work on any nvidia driver except the new beta Win7 186.08 or 182.50 (Vistax64 driver)
    GTA-4 v1.3
    GRID v1.2
    Left 4 Dead v1.13
    R6 Vegas 2 v1.3
    Sacred 2 v2.40
    The Sims 3
    Crysis Wars
    Empire Total War (EDIT UPDATE TO LIST)
     
    #84 Highwayman, Jun 3, 2009
    Last edited: Jun 10, 2009
  5. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    Try get the new 186.08 driver.....185.85 sucked royal bottom on mine for DOW2 and Fallout 3
    http://us.download.nvidia.com/Windows/186.08/186.08_desktop_win7_winvista_64bit_english_beta.exe
     
    #85 Highwayman, Jun 3, 2009
    Last edited: Jun 3, 2009
  6. Ppchkn

    Ppchkn New Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    just lo let the shooters know, combat arms plays flawlessly in the 7201 built x64
     
  7. f1r3f0x

    f1r3f0x New Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    hi guys

    Has som1 checked whether older games such as WC3(ROC+TFT) actually work in windows 7?


    and games that usually work on dos engines with softwared to support them?


    greatly appreciated.
     
  8. Dego41

    Dego41 New Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    has anyone tried World Of Warcraft yet?
     
  9. amel_mastema

    amel_mastema New Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    *coughs politely*

     
  10. JohnJ

    JohnJ New Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Working

    - Battlefield 2
    - Call of Duty 4
    - Archlord
    - Counter Strike: Source
    - FEAR 2

    - Ventrilo
    - TeamSpeak
    - Xfire

    Not Working

    -
    Rappelz
     
    #90 JohnJ, Jun 11, 2009
    Last edited: Jun 11, 2009
  11. Ppchkn

    Ppchkn New Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Prototype works LIKE A CHARM in w7 7210.

    no glitches, no backtodesktop. no nothing.

    and it´s great =) if you can, try it.

    (if you have a problem with the game sound, try disabling the 5.1 speaker system and enabling 2.0 this works for MANY people)
     
  12. Khalaq

    Khalaq New Member

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Games that Work:
    ---------------------
    Age of Wonders 2
    Aliens vs. Predator Gold (easiest fix is the new, ported executeable)
    Battlezone I & II (both need the "Vista tweaks")
    Company of Heroes
    Counter Strike: Source (can join games, but can't host for reason)
    Diablo II with Lord of Destruction expansion
    Dawn of War Gold Edition (DoW and Winter Assault exp.)
    Dawn of War Dark Crusade
    Left 4 Dead
    Lord of the Rings Online
    Neverwinter Nights (no problems so far)
    Sins of a Solar Empire
    Star Wars: Knights of the Old Republic (has always had problems, so it takes work to get it running properly)
    Starcraft (game works fine, but menu screens are corrupted and Xfire messes up all screens)
    Team Fortress 2
    Warcraft III with Frozen Throne expansion


    Games with Issues:
    --------------------------
    Dungeon Siege -- Haven't found a fix for this, yet
    STEAM -- Has a few kinks to work out
    Xfire -- Has a few kinks to work out


    Games That May Cause Problems:
    ----------------------------------------
    Old DOS games (latest version of DOSBox seems to work well)
    Outcast
    System Shock 2 (this one was hard to run on XP, much less a newer OS)
    Ultima IX
    Windows '95 games (I still have a bunch of these -- lack of DirectX 6 support is a big problem)


    -Khalaq
     
    #92 Khalaq, Jun 20, 2009
    Last edited: Jul 11, 2009
  13. Farki

    Farki New Member

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello!

    I have same problem on running Prince of Persia Warrior Within.
    I also experienced this kind of problem by starting other games: Battlefield 2 (It can be run only windowed mode), Combat Arms and Spellforce 1
    But Spellforce 2 is ok

    I think the problem is in fullscreen video mode handling.:cool:

    I updated all video drivers to latest version and applied Windows Update....

    Is there anybody who knows the solution? :confused:

    I use Windows7 RC Build 7100 (AMD64 ATI RADEON HD 3400....)

    Any idea ?
     
  14. JohnJ

    JohnJ New Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Battlezone is an extremely old game, and I'm so glad I caught it in your post. I've been trying to remember the name of that game for ages!
     
  15. Qwerty

    Qwerty New Member

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Call of Duty 4 - Working
    Wolfenstein Enemy Territory - Working
     
    #95 Qwerty, Jun 25, 2009
    Last edited: Jun 28, 2009
  16. Agent4054

    Agent4054 New Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Overlord 2 seems to be working.
     
  17. Mihr

    Mihr New Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Prototype Problems

    Hi Guys,

    I'm new to the forums so forgive me if this question has already been answered. I'm busy playing Prototype now (or at least trying to) and at the end of the mission "Shock and Awe" the game freezes at the end of the cutscene. Now, my drivers are fully updated, but i am running Windows 7 build 7100. Have any of you had any issues like that with the game? Any help would be greatly appreciated.
     
  18. Farki

    Farki New Member

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0

    Hi There!

    I removed Windows 7 64 bit version and installed a Windows 7 32 bit.
    The above problems eliminated. Those games working as in Windows XP before.

    So if you also have problems with games, try to run it under 32 bit version of Windows 7. :D

    Bye!

    Farki
     
  19. blakegriplingph

    blakegriplingph New Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Some more games:

    MUGEN - Runs fine with no issues
    Harley-Davidson: Race Across America - No issues
    Harley-Davidson: Race To The Rally - Same as above
     
  20. Mihr

    Mihr New Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    That's the thing, I am using Windows 7 32 bit!!
     
    #100 Mihr, Jul 1, 2009
    Last edited: Jul 1, 2009

Share This Page

Loading...