Insider Preview How to disable microsoft account password request in login

Discussion in 'Windows 10 Help and Support' started by Safal Piya, Feb 21, 2015.

  1. Safal Piya

    Safal Piya Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    How to disable microsoft account password request in login
    I had installed Windows 10 Technical Preview Build 9926 in my computer.
    I liked Windows 10. I liked the cortana. But the cortana asks for the microsoft account. It switch my user to the microsoft account. Every time I login the windows requires my microsoft account password. Can somebody help me to disable microsoft account password request in login. That will be a pleasure. Thanks
     
  2. patcooke

    patcooke Microsoft MVP
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    5,527
    Likes Received:
    282
    As far as I know the only way you can avoid this is by having no internet connection at the time you install Windows and create a user account. Even then you are likely to need to log on to a Microsoft Account to download/install software, run programs like Skype etc so in the long term it simply becomes increasingly difficult to avoid.
     
  3. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    As Pat mentions, some items like Cortana require the Microsoft account log in. With others, you may be able to sign in just for that app.

    But if you want to go back to the local account, on the User page there should be something which mentions Disconnecting and will allow you to revert back to the local account.
     
  4. MikeHawthorne

    MikeHawthorne Essential Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    6,193
    Likes Received:
    330
    Earlier I had Windows 10 booting directly into my User Account, but I can't seem to do that now.

    I also had it setup to use a four digit code but even though that's an option now, it won't let me log in using it even if I set it up to do so.
     
  5. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,919
    Likes Received:
    325
    MikeHawthorne likes this.
  6. MikeHawthorne

    MikeHawthorne Essential Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    6,193
    Likes Received:
    330
    Hi

    That worked, my computer now boot directly to the desktop with no input from me.

    Mike
     
  7. Safal Piya

    Safal Piya Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I want to use my microsoft account only for the cortana and I don't want to change my account to the microsoft account. Is there any way to do it?
     

Share This Page

Loading...